Tijdens de krokus-, paas-, zomer- en herfstvakantie wordt er speelpleinwerking georganiseerd.

Informatiegids speelpleinwerking 't Pling (Krokus-, Paas- en hersftvakantie)
Informatiegids speelpleinwerking 't Pling (Zomervakantie)

Doelgroep
De speelpleinwerking staat open voor alle kinderen tussen 6 en 13 jaar, die in de gemeente wonen of schoollopen of van wie de ouders in de gemeente werken.
Kinderen jonger dan 6 jaar kunnen terecht in IBO De Mallemolen.

Openingstijden
Er is opvang voorzien van 7u30 tot 9u30 en van 16u30 tot 17u.
Tijdens de zomervakantie start de opvang in De Haan om 7u en is er avondopvang tot 18u in De Haan en Wenduine.
De activiteiten starten stipt om 9u30 tot 12u. en van 13u30 tot 16u30.

Infrastructuur
Er wordt gebruik gemaakt van het jeugdcentrum "Uzus" en het speelplein vlakbij de St. Monicakerk in De Haan - Centrum. De ruimte in het jeugdcentrum is passend ingericht op maat van de kinderen. Kinderen kunnen er spelen, tv kijken, gezelschapsspelen gebruiken … Bij mooi weer wordt vooral de buitenruimte gebruikt, een grote open ruimte met speeltoestellen, zand en gras. Er gaan ook veel activiteiten door op het strand, in de duinen en bossen.

Busvervoer
Kinderen kunnen gratis gebruik maken van de gemeentelijke bus, er zijn verschillende opstapplaatsen in onze gemeente.
Meer informatie over deze busregeling kan u terugvinden in onze folder (zie bovenaan deze pagina).

Eten & drinken
Er worden geen warme maaltijden aangeboden, de kinderen dienen dus zelf een luchpakket mee te brengen. Er tijdens de middagpauze gratis soep voorzien.
Er is een drankautomaat met gekoelde blikjes (frisdranken), een blikje (33cl) kost € 0,50. Het is natuurlijk ook mogelijk om van huis meegebrachte dranken te gebruiken. Tijdens de activiteiten krijgen de kinderen gratis water aangeboden door de animatoren.
Tijdens de activiteiten krijgen de kinderen in de voormiddag en in de namiddag een gratis versnapering aangeboden. Indien u het wenst, kunt u uw kind een extra versnapering (fruit, een wafeltje…) meegeven.

Kostprijs
Een dagje spelplezier kost €5 per kind/dag (of €2,50 per kind/halve dag). Het inschrijvingsgeld omvat: drank (water), een koek, soep tijdens het middagmaal en deelname aan de activiteiten.
De deelnemers zijn verzekerd tegen ongevallen. De verzekering heeft betrekking op de wettelijke aansprakelijkheid en op de medische behandelingskosten na tegemoetkoming van de verplichte of vrije ziekte– en invaliditeitsverzekering.
Er is géén extra tegemoetkoming  voor grotere gezinnen: het tweede kind dat zich laat inschrijven van éénzelfde gezin krijgt geen korting.

De speelpleinkaart
Om de inschrijvingen en betalingen vlot te laten verlopen dringen we er op aan gebruik te maken van een speelpleinkaart.
Alle kinderen uit hetzelfde gezin kunnen afgestempeld worden op deze kaart.
Speelpleinkaart = € 25,00 (10 halve dagen + 1 halve dag gratis).
De kaart wordt bijgehouden door de administratie op het speelplein.

Hoe inschrijven?
Inschrijven op voorhand is niet nodig! Inschrijven kan de dag zelf.
We vragen wel om bij een eerste deelname langs te komen bij de jeugdienst, zo kunnen wij u voldoende informeren en kan het inlichtingenblad ingevuld worden.

Fiscaal aftrekbaar?
Het is mogelijk de opvang van 3- tot 12-jarigen in jeugdwerkinitiatieven en sportkampen fiscaal af te trekken. Er wordt wel een onderscheid gemaakt tussen algemene en specifieke vakantieactiviteiten. De speelpleinwerking wordt aangezien als algemene activiteit en kan daarom volledig ingebracht worden. De attesten worden automatisch opgestuurd.

TIP! Informeer ook eens bij uw ziekenfonds i.v.m. een tussenkomst in de kostprijs van de speelpleinwerking!