Het is voor de jeugddienst onmogelijk om alle aspecten van "jeugdinformatie" op onze website te plaatsen, daarvoor doen we graag beroep op externe websites die experten zijn op dit vlak. We hebben wel nuttige gemeentelijke informatie met betrekking tot kinderen en jongeren verzameld, deze kan je terugvinden in het menu.

Jongerengids
Op de website www.jongerengids.be kan je een pak informatie terugvinden op maat van jongeren.
Jongerengids geeft betrouwbare informatie op maat van kinderen en jongeren over thema's die voor hen belangrijk zijn. Jongerengids.be geeft basisinfo en verwijst door naar andere goeie bronnen.

JAC
Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 zoeken naar een antwoord op hun vragen en problemen. 
Problemen thuis? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Vragen over drugs? Of over pesten? ... Je bent welkom met om het even welke vraag.
www.jac.be

Jeugdinfotheek
Hier vind je een overzicht van de organisaties die zich bezig houden met het informeren van kinderen en jongeren. Je kan ook zoeken naar organisaties op thema.
www.jeugdinfotheek.be/organisaties

Kinderrechtswinkel
De Kinderrechtswinkels vzw biedt een dienstverlening aan die in functie van de rechten van kinderen staat. Het aanbod van de kinderrechtswinkel richt zich echter zowel naar kinderen als naar volwassenen, diensten en organisaties.
www.kinderrechtswinkel.be

Opvoedingsondersteuning
Groeimee.be is een website waar ouders met eventuele opvoedingsvragen terechtkunnen. Tips voor ouders met kinderen van 0 tot en met 18 jaar. Op de website worden verschillende thema’s behandeld.
www.groeimee.be

UiTmetVlieg
Vlieg wijst families de weg naar straffe vrijetijdsactiviteiten voor kinderen
www.uitmetvlieg.be